En hyllning till rabarbern

Detta inlägg är en kärleksförklaring, till en av försommarens första primörer, nämligen rabarbern!

Det går att variera rabarber i det oändliga och inte bara baka en paj.

Jag har satt i hop en otroligt fräsch dessert som jag kallar rabarber symfoni, som består av honungsstekta rabarber, serverade med en rabarberblondie med en klick rostad rabarbermousse, till det en kula rabarbersorbet. Börjar det vattnas i munnen nu?

2015-07-23 209

Jag bakade en rabarberkaka härom veckan som blev otroligt saftig och god, och går snabbt att fixa i hop. Den blev väldigt uppskattad av mina kollegor. Jag gjorde även en glutenfri variant.

IMG_8384

Till er som gillar att safta och sylta lägger jag till några recept på slutet.

Som ni märker är jag näst intill besatt av rabarber, men det är jag å andra sidan av det mesta. Men eftersom jag verkligen försöker leva som jag lär och mer eller mindre uteslutande satsa på säsongens råvaror, så blir det fest varje gång en ny råvara är redo att skördas. Finns det någonting bättre än att gå ut i köksträdgården och bara plocka in det man behöver. Nu snackar vi närproducerat på riktigt!

Hur äter du helst din rabarber?

 

Det blev många recept idag, så jag samlar dem här nedan till er;

Desserternas primadonna; Rabarber Symfoni

Honungsstekta rabarber

Rabarber blondie – glutenfri

Rostad Rabarbermousse

Rabarbersorbet

Rabarberkaka

Rabarberkaka glutenfri

 

Rabarbersaft

Rabarbersylt

Rabarber & Fläderblomssaft

Rabarber & Fläderblomssylt

Rabarber & Jordgubbssylt

2015-07-23 179

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *