Grillad röding och räkor

2015-04-26 074

Jag hoppas med detta kunna slå ett slag för att våga grilla någonting annat än kött nu när grillsäsongen har dragit igång.

Förra helgen grillade vi röding och jag måste säga att det var tveklöst den godaste fisk jag har grillat. En lätt rökig ton mötte fräschören av citrus och färsk timjan och fisken blev så där härligt oljig i mitten. Tom maken, som normalt sätt alltid föredrar kött i alla väder tyckte att detta var fantastiskt gott, och det är ett mycket bra betyg!

2015-04-26 079

Optimalt hade jag vilja servera nypotatis, men då det inte riktigt är säsong ännu då blev det klyftisar istället. Till detta en kall gräddfilssås med citron och gräslök.

Som förrätt blev det grillade räkor som hade snabbmarinerats med lite olja, vitlök och citronzest. Några minuter på grillen och sedan servering. När vi hade avslutat räkorna var glöden perfekt för att lägga på fisken.

IMG_0181

Med andra ord, en enkel och snabblagad meny men framför allt oerhört god.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *