Härliga Vår

Efter en mycket lång, trist, grå och rå vinter så blev det påsk och som på beställning kom det underbara vädret med lite värme, strålande sol och en klarblå himmel. Påsken är en högtid då vi oftast träffar nära och kära och äter mycket god mat.

2015-04-04 0892015-04-04 1082015-04-04 117

Vi hade goda vänner på middag på långfredagen och då bjöd jag på en lite vårlig meny med en mycket fräsch och lätt vegetarisk förrätt bestående av en grönsakstartar med torkat rågbräck och ljummen äppelkräm. Huvudnumret blev givetvis lamm efter som det trots allt är påsk. Jag gjorde långkokta lammlägg  från underbara Kulla Lamm som fick småputtra på låg temperatur i 12 timmar. Fördelen med att tillaga kött på detta sätt är förutom att det blir otroligt mört och smakrikt att du även helt utan ansträngning får en fantastisk buljong på köpet, som efter lite reducering blir en väldigt god sås. Till detta serverade jag en lök och körsbärstomatkompott med saffran. Avslutningsvis blev det en klassisk Crème brûlée som jag serverade med en syrlig hallon och flädersorbet, havreflarn och blåbärspuré. Allt som allt en mycket trevlig och lite vårinspirerad meny. Det mesta ska eller går mycket bra att göra i förväg vilken är trevligt då även värdinnan kan umgås med sina gäster!

Jag har skapat en ny sida där jag har satt i hop denna festmeny, och kommer att fortsätta lägga upp menyförslag för lite festligare tillfällen.

Hoppas att ni kan finna lite inspiration i detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *