Mat från köksträdgården

2015-07-23 476

Finns det någonting mer underbart än att gå ut i trädgården och plocka i hop det du själv har odlat och skapa en fantastisk måltid av detta, för mig är svaret nej. Det är en alldeles underbar känsla att skörda frukterna av månaders planerande, planterande, omvårdnad och vattning. Jag tror ingenting är så gott dom det du själv har odlat.

Med en ovanligt kall maj månad och kall och blåsigt juni-juli så är 2015 kanske inte den optimala säsongen för en förstagångsodlare som jag själv att börja med en köksträdgård, men skam den som ger sig. Nu äter vi i princip varje dag någonting som jag själv har odlat.

Idag delar jag med mig av ett recept på en alldeles underbar skördesallad med friterad salvia där även dressingen baseras på salladsblad.

2015-07-23 475

Jag har även lagt upp ett recept på friterade zucchiniblommor med ostfyllning, en lyxig liten delikatess med hög wow-faktor.

2015-07-23 518

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *