Raw bakning

2016-03-13 392

Jag försöker att komma i från så mycket tillsatt och raffinerat socker som möjligt och istället använda mer naturliga råvaror och sötningsmedel. Istället för socker kan man använda honung, eller för ett veganskt alternativ, lönnsirap. Det finns en mängd råvaror som är naturligt söta som man kan använda i desserter ex bananer. Vid bakning använder jag ofta dadlar istället för vitt socker.

Om man vill komma ifrån mejeriprodukter finns en uppsjö av veganska alternativ så som havregrädde, mandelmjölk osv, men även nötter är ett utmärkt alternativ. Ex att blötlägga cashewnötter några timmar och sedan mixa dessa gör att du uppnår en otroligt krämig konsistens som kan vara grund i mousser, cheesecakes, glass osv.

Jag tycker att det är roligt att experimentera i köket och för några helger sedan hade vi gäster och jag bestämde mig för att göra en choklad och hallon dessert som var helt vegansk, helt glutenfri, helt fri från tillsatt socker, raw och dessutom så nyttig som möjligt. Men jag ville ändå att man skulle  uppleva att det var en ”riktig” dessert och inte bara hälsokost och både jag och våra gäster blev glatt överraskade av resultatet. Det största bonusen för mig var att det gick så fort att förbereda hela desserten.  Så jag kommer definitivt att fortsätta experimentera på denna banan.

Jag har lagt till en sida som heter naturlig bakning och där kommer jag att samla de recept jag hittar på framöver. Hittills nu så ligger där;

Dessert med choklad och hallon där det ingår; Chokladbrownie raw, Chokladmousse raw, Halloncheesecake raw

En reaktion på “Raw bakning

  1. Pingback: Citronkaka med vallo – glutenfri och utan raffinerat socker | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *