Bröd

Jag älskar bröd, framför allt surdegsbröd. Det kräver förvisso lite planering och längre jästider, men när du väl fått ordning på en surdegsgrund så kommer en helt ny värld av brödsmaker att uppenbara sig!

När jag bakar bröd så väger jag alltid ingredienserna. Sedan måste man se och känna på degen och ibland tillsätta lite mer mjöl eller vatten för att uppnå önskad konsistens, Detta beror helt och hållet på mjölets egenskaper.

Ett misstag de flesta tyvärr gör är att jobba med för torra degar, vilket resulterar i torrt bröd. Var inte rädd för lite blötare degar!

Min stora inspirationskälla när det gäller brödbakning är Sébastien Boudet,

Efter ett tag så lär men sig vad som fungerar bättre och sämre och man kan börja utveckla, lägga till och dra ifrån recept för att få fram mina favoritsmaker.

 

Bagels

Bagels med kallrökt lax

Cornbread / majsbröd

 Kavring

Knäckebröd

Majsfröknäckebröd – glutenfritt

Dinkelfröknäckebröd

Naanbröd

Vörtbröd

Vörtkex

 

Surdeg

Surdeggrund

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *