Dinkelfröknäckebröd

2015-07-23 574

Detta är ett snabbt och otroligt gott förknäcke som passar bra till ostbrickan eller bara att mumsa på.

2015-07-23 559

90 g (2 dl) Fullkorn Dinkelmjöl

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön (jag brukar använda svarta, men går lika bra med ljusa)

1/2 dl linfrön

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

flingsalt

Blanda mjöl och alla frön i en bunke. Tillsätt kokande vatten och olja.

Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper och grädda i 150 grader ca 60 min.

2015-07-23 562

Lägg över på skärbräda direkt när det är klart och skär mindre bitar.

2015-07-23 572

Se även mitt recept på ett glutenfritt fröknäcke med majsmjöl.

Vill du i stället baka ett ”riktigt” knäckebröd baserat på surdeg, se knäckebröd

En reaktion på “Dinkelfröknäckebröd

  1. Pingback: Knäckebröd – en svensk tradition | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *