Fröknäckebröd

2015-07-23 573

Detta är ett glutenfritt och snabbt fröknäcke som är otroligt gott till ostbrickan, eller bara att knapra på som mellanmål.

2015-07-23 555

80 g (2 dl) majsmjöl

1/2 dl linfrö

1/2 dl sesamfrö

1/2 dl solrosfrö

1/2 dl pumpafrö

1/2 dl olivolja

2 dl kokande vatten

flingsalt

Blanda mjöl och alla frön i en bunke. Tillsätt olivolja och kokande vatten.

2015-07-23 557

Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.

Grädda i 150 grader ca 60 min.

2015-07-23 571

Precis när du tagit brödet ur ugnen, flytta över på skärbräda och skär i mindre bitar.

Förvara i lufttät burk.

 

Se även recept för Dinkelfröknäcke, samma tillvägagångssätt fast något annorlunda ingredienser.

Vill du göra ”riktigt” knäckebröd med surdeg, se recept knäckebröd

 

En reaktion på “Fröknäckebröd

  1. Pingback: Knäckebröd – en svensk tradition | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *