Cashewhalloncheesecake

2016-03-13 392

En otroligt fräsch och syrlig vegansk raw halloncheesecake. Ät den som den är tillsammans med lite bärsås eller som del i en choklad och hallon dessert med raw brownie och raw chokladmousse.

2016-03-13 320

0,5 dl cashewnötter (blötlagda ca 5 timmar)

2 citroner, saft

1 tsk vaniljpulver

3 msk kokosolja

3 msk honung (eller lönnsirap för ett veganskt alternativ)

3 dl hallon

Värm kokosolja och honung/lönnsirap försiktigt på låg värme tills det smälter. Häll över i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa.

Häll i formar/glas och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram ca 15 minuter innan servering.

2016-03-13 3242016-03-13 327

Bärsås

2 dl frysta bär (blåbär och hallon)

1 msk lönnsirap

Häll i en mixer och mixa till en slät puré. Servera med halloncheesecaken.