Chokladbrownie raw

2016-03-13 386

Dessa raw chokladbrownies går snabbt att svänga ihop och är ett nyttigt alternativ till vanlig brownie. Fungerar bra som en liten kick om blodsockret börjar dippa på eftermiddagen eller varför inte som del i en dessert?

Förvaras i rumstemperatur och håller länge.

2016-03-13 340

400 g dadlar

80 g mandelsmör

50 g raw kakao

100 g nötter (ta dina favoriter, jag använde valnöt, hasselnöt och mandel)

1/2 tsk flingsalt

 

Ta ut kärnorna från dadlarna och lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en jämn smet som går att forma till en boll. Tillsätt ev lite (en tsk) vatten om massan är för torr.

Tillsätt kakao och mandelsmör och fortsätt mixa tills allt gått samman. Häll i nötterna och salt och mixa lite i taget tills nötterna gått sönder lite men inte helt.

2016-03-13 341

Lägg över smeten i en skål och knåda en stund med händerna tills allt är blandat och du har en smidig deg.

2016-03-13 3422016-03-13 343

Tryck ut degen på ett bakplåtspapper med händerna tills de är ca 1-1,5 cm tjocka och skär upp i kvadrater, ex 5×5 cm.

2016-03-13 345

Söm sagt de är supergoda att äta som de är, eller så servera dem som en choklad och hallon dessert tillsammans med cashewhallon cheesecake och raw chokladmousse