Dessert raw choklad och hallon

2016-03-13 391

En härlig raw vegansk dessert på bara naturliga fina råvaror som dessutom går fort att förbereda.

Halloncheesecake

0,5 dl cashewnötter (blötlagda ca 5 timmar)

2 citroner, saft

1 tsk vaniljpulver

3 msk kokosolja

3 msk honung (eller lönnsirap för ett veganskt alternativ)

3 dl hallon

Värm kokosolja och honung/lönnsirap försiktigt på låg värme tills det smälter. Häll över i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa.

Häll i formar/glas och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram ca 15 minuter innan servering.

2016-03-13 327

Bärsås

2 dl frysta bär (blåbär och hallon)

1 msk lönnsirap

Häll i en mixer och mixa till en slät puré. Servera med halloncheesecaken.

Chokladbrownie

400 g dadlar

80 g mandelsmör

50 g raw kakao

100 g nötter (ta dina favoriter, jag använde valnöt, hasselnöt och mandel)

1/2 tsk flingsalt

Ta ut kärnorna från dadlarna och lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en jämn smet som går att forma till en boll. Tillsätt ev lite (en tsk) vatten om massan är för torr.

Tillsätt kakao och mandelsmör och fortsätt mixa tills allt gått samman. Häll i nötterna och salt och mixa lite i taget tills nötterna gått sönder lite men inte helt.

2016-03-13 341

Lägg över smeten i en skål och knåda en stund med händerna tills allt är blandat och du har en smidig deg.

Tryck ut degen på ett bakplåtspapper med händerna tills de är ca 1-1,5 cm tjocka och skär upp i kvadrater, ex 5×5 cm.

2016-03-13 345

Chokladmousse

2 st frysta bananer

2 st avokado

4 msk raw kakao

2 msk honung eller lönnsirap

2 tsk kokosolja

Frys bananerna minst 40 minuter. Om de är helfrusna ta fram och låt tina 5 minuter.  Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en slät massa. Låt stå i kylen fram till servering.

2016-03-13 331

 

Servering

Lägg chokladbrownie på ena halvan av tallriken. Ta två matskedar och forma två äggformade klot av chokladmoussen och lägg på den andra halvan av tallriken.  Lägg två halvkulor av halloncheesecaken mellan chokladmoussen. Lägg ut några klickar av bärsåsen och avsluta med att garnera med några färska hallon och lite valnötter.

2016-03-13 386