Sötebröd

Lite allmänna tips för saftigare och luftigare bakverk:

Om man bakar bullar, lussekatter etc så använd med fördel ett vetemjöl med hög proteinhalt, så som special.

Använd vanlig jäst och inte jäst för söta degar.

Värm inte degvätskan, risken finns för att du dödar jästen. Degen blir ändå varm när du arbetar den. Lägg bara på 1/2 h jästid.

Smält aldrig smöret utan skär det i små kuber och arbeta in i degen istället.

Precis som med bröd, var inte rädd för lite blöta degar. Ha inte i för mycket mjöl, det resulterar bara i torra bröd och bakverk. Olja i stället in arbetsbordet/bänkskivan med lite neutral matolja så behöver du inte ens mjöl när du kavlar ut degen.

Lycka till med bakandet!

Blondie med vit choklad och lakrits – glutenfri

Citronkaka med vallmo – glutenfri och utan raffinerat socker

Croissanter

Havreflarn

Karlsbaderbullar

Mandelmassa

Mandelsmör

Morotskaka

Mördegskakor med kristyr

Rabarber blondie – glutenfri

Rabarberkaka

Rabarberkaka – Glutenfri

Scones

Semelfläta

 

Jul;

Adventskaka

Lussekatter

Lussesemlor

Pepparkakor

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *