Blondie – glutenfri

Blondie är som en brownie fast med vit choklad istället för mörk. I detta recept kompletteras den vita chokladen med lakrits. En ljuvlig kombination.

Klicka här för recept på rabarber blondie.

 

150 g smör, rumstempererat

2 ägg

2 äggvitor

100 g (1 dl) strösocker

50 g mandelmjöl

50 g skrädmjöl

10 g lakritspulver (går att byta ut mot vaniljpulver om man föredrar det)

100 g vit choklad

  1. Vispa ägg, äggvitor och socker poröst. Tillsätt det rumstempererade smöret och vispa tills allt har blandat sig.
  2. Vänd ner mjöl och lakritspulver och rör (vispa ej) ihop till en slät smet.
  3. Smöra en form (jag använde 15 x 25 cm) och smula lite flagad mandel i botten och på kanterna.
  4. Häll över smeten i formen.
  5. Hacka den vita chokladen och strö över kakan.
  6. Grädda i 150 grader ca 40 minuter. Den skall vara halvkladdig i mitten.

Tips! Om du dubblar receptet så blir det lagom till en hel långpanna. Grädda då ca 50 minuter.

Blondie kakan går utmärkt att frysa in.

2015-07-23 2062015-07-23 207