Havreflarn

Detta receptet är från Jan Heds bok 277 sorters kakor

2015-04-04 127

75 g ägg (1 st)

130 g socker

40 g smör

7 g bakpulver

20 g vetemjöl

90 g havregryn

Smält smöret och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker lätt och fluffigt i ca 5 minuter.

Sikta ner vetemjöl och bakpulver i äggsmeten och arbeta in med slickepott.

Tillsätt havregrynen och det smälta smöret och låt svälla ca 30 minuter.

Klicka eller spritsa ut bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att de verkligen smälter ut i ugnen. 4 stora eller 6 mindre per plåt.

Baka dem gyllenbruna i 200 grader ca 10-12 minuter.

Ta ut dem och låt svalna en minut. Om du vill ha dem börja, lägg över en kavel för att stelna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *