Rabarberkaka – glutenfri

En otroligt saftig och god rabarberkaka med en hint av kokos.

IMG_8384

200 g rabarber

1 msk potatismjöl

1 msk socker

 

100 g smör, rumstempererat

150 g socker (1,5 dl)

2 st ägg

1 dl kokosmjöl eller mandelmjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

flagad mandel

1 msk smör + riven kokos att strö i formen

Florsocker (att pudra över den färdiga kakan)

 

1. Tvätta och ansa rabarbern. Skär dem i små bitar och lägg i en skål. Blanda i 2 msk potatismjöl och 2 msk socker. Rör runt.

2. Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med ägg och socker till en pösig konsistens.

3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner (vispa ej, då försvinner luftigheten i smeten) i smeten med en slickepott. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

2016-05-19 2016-05-23 0012016-05-19 2016-05-23 014

4. Smöra en springform, ca 20 cm, och strö riven kokos (eller flagad mandel) i botten och runt kanterna.

5. Bred försiktigt ut smeten i formen med hjälp av en slickepott. Fördela sedan rabarberna och peta ner dem lite grann i smeten med fingrarna. Avsluta med att strö lite flagad mandel över.

2016-05-19 2016-05-23 0062016-05-19 2016-05-23 009

6. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 60 minuter, tills kakan är torr i kanterna och nästan helt torr i mitten.

7. Låt svalna, pudra över lite florsocker och servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.