Rabarberkaka

En otroligt saftig och fin rabarberkaka.

För ett glutenfritt alternativ, klicka här – Rabarberkaka Glutenfri

2016-05-20 2016-05-23 012

300 g rabarber

2 msk potatismjöl

2 msk socker

 

150 g smör, rumstempererat

2 ägg

200 g (2 dl) socker

200 g (3 dl) vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

50 g flagad mandel (valfritt)

1 msk smör + riven kokos (att strö formen med)

Florsocker (att pudra över kakan)

 

1. Tvätta och ansa rabarbern. Skär dem i små bitar och lägg i en skål. Blanda i 2 msk potatismjöl och 2 msk socker. Rör runt.

2. Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med ägg och socker till en pösig konsistens.

3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner (vispa ej, då försvinner luftigheten i smeten) i smeten med en slickepott. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

2016-05-19 2016-05-23 014

4. Smöra en springform, ca 20 cm, och strö riven kokos (eller flagad mandel) i botten och runt kanterna.

5. Bred försiktigt ut smeten i formen med hjälp av en slickepott. Fördela sedan rabarberna och peta ner dem lite grann i smeten med fingrarna. Avsluta med att strö lite flagad mandel över.

2016-05-19 2016-05-23 0062016-05-19 2016-05-23 009

6. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 60 minuter, tills kakan är torr i kanterna och nästan helt torr i mitten.

7. Låt svalna, pudra över lite florsocker och servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

IMG_8444