Scones

2015-01-04 121 - Copy

ca 15 – 20 st

500 g vetemjöl

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

50 g råsocker

1 tsk vaniljpulver

150 g kallt smör

2 ägg

200 g mjölk

1 ägg till pensling

ev lite flagad mandel och råsocker

Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och nyp i hop med mjölblandningen.

Vispa ägg och mjölk och tillsätt till den torra blandningen.

Kavla ut degen tills den är ca 2-3 cm tjock. Stansa ut rundlar, antingen med en rund kakform eller ett glas.

2015-01-04 100

Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Pensla med 1 uppvispat ägg. Strö ev över lite rörsocker och flagad mandel.

Baka gyllenbruna i 220 g ca 15 min.

2015-01-04 105

Servera de varma sconesen med en klick grädde och lite bär. Eller med smör och ost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *