Citronkladdkaka med vit choklad

2015-11-05 1139   2015-11-05 1127Detta är en vit kladdkaka med klassiska smaker. Kakan fungerar utmärkt som dessert med lite lättvispad grädde och några färska bär.

150 g smör

1 citron, skal och saft

3 ägg

200 g socker

1 tsk vaniljpulver

60 g (1 dl) vetemjöl

100 g vit choklad

Bryn smöret tills det får en lätt ljusbrun färg.

Smöra och bröda en form med kokos.

Tvätta citronerna och riv av zest och pressa ur saften.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg smeten. Vispa på låg hastighet. Blanda slutligen ner citronsaft, zest och smöret.

Häll över i formen och grädda i 160 grader ca 30 min, kakan skall vara lös i mitten och endast fast vid kanterna.

2015-11-05 1132   2015-11-05 1133

Smält chokladen och bred ut över kakan. Dekorera med torkade ätbara rosblad eller rivet citronskal och lite florsocker.

2015-11-05 1135

En reaktion på “Citronkladdkaka med vit choklad

  1. Pingback: Kladdkakansdag | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *