Kladdkaka glutenfri

2015-11-05 1137      2015-11-05 1110

Detta är en riktigt kladdig kladdkaka som med nougattoppingen gör att den fungerar utmärkt som dessert med en klick lättvispad grädde till och ev lite färska bär.

3 ägg

200 g socker

100 g smör

1 tsk vaniljpulver

1 dl kakao (150 g mörk choklad)

1,5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

250 g nougat

50 g mörk choklad

flagad mandel

 

Bryn smöret tills det får en ljusbrun färg. Detta ger en härligt nötig och nästan karamellaktig smak.

Smöra och bröda en form med flagad mandel, kokos eller smulade kakor.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. TIllsätt slutligen det brynta smöret.

Häll över smeten i formen och grädda i 160 grader 10-15 min. Kakan skall vara helt lös i mitten och fast endast i kanten.

2015-11-05 11152015-11-05 1116

Smält nougaten och chokladen och bred ut över den varma kakan. Rosta en näve flagad mandel och strö över.

2015-11-05 1119

2015-11-05 1130

Låt kakan svalna helt, gärna över natten.

2015-11-05 1143 - Copy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *