Pepparkakscheesecake med apelsin

Denna cheesecake är en underbar efterrätt, det rivna apelsinskalet ger den lite karaktär av romerska bågar.

IMG_8576

3 st ägg

1 dl strösocker

2 tsk vaniljpulver (4 tsk vaniljsocker)

200 g philiadelphiaost

2 dl grädde

finrivet skal av 1 apelsin

150 g smulade pepparkakor

 

1) Dela äggen i vitor och gulor

2) Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en absolut torr och ren bunke.

3) Vispa grädden fast

4) Vispa gulorna med socker och vaniljpulver poröst. Vispa sedan ner färskosten och apelsinskal.

5) Vänd försiktigt ner först grädden och sedan äggvitorna i smeten.

6) Smula ner pepparkakor i  botten av en form med löstagbara kanter, Alternativt en mindre kakburk som klätts med bakplåtspapper.

7) Häll på fyllningen över papparkakssmulet.

8) Ställ i frysen minst 6 timmar.

9) TA ut cheesecaken ca 15 min innan servering.

10) Garnera med pepparkakssmulor och ev rivet apelsinskal. Jag serverade även fileade apelsinklyftor till.

IMG_8577

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *