En rabarbermousse med en lite djupare smak från att man rostar rabarbern i ugnen först.
Nedan bild som del i en dessert, där moussen ligger ovanpå en rabarber blondie, som har sällskap av honungsstekta rabarber, rabarbersorbet och havreflarn.
Man kan givetvis även äta rabarbermoussen för sig självt.
200 g rabarber
1,5 msk rabarber/flädersaft (ta vad du har)
1 tsk vaniljpulver
1 gelatinblad
250 g vispgrädde
2 msk socker
- Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten
- Skölj och skala rabarbern och skär den i mindre bitar.
- Lägg rabarbern i en smord ugnsfast form. Häll på saften och rosta i 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
4. Mixa rabarbern, och sila genom en grovmaskig sil.
5. Värm 2 msk av grädden och rör ut gelatinbladet tills det smälter. Rör ner i rabarbersmeten
6. Vispa grädden hårt. Tillsätt vaniljpulvret.
7. Ta 3 msk av den vispade grädden och rör ner i rabarbersmeten. Rör därefter i resterande grädde till en slät mousse. Låt svalna i kylen.