Rostad Rabarbermousse

En rabarbermousse med en lite djupare smak från att man rostar rabarbern i ugnen först.

Nedan bild som del i en dessert, där moussen ligger ovanpå en rabarber blondie, som har sällskap av honungsstekta rabarber, rabarbersorbet och havreflarn.

Man kan givetvis även äta rabarbermoussen för sig självt.

2015-07-23 214

200 g rabarber

1,5 msk rabarber/flädersaft (ta vad du har)

1 tsk vaniljpulver

1 gelatinblad

250 g vispgrädde

2 msk socker

2015-07-23 179

  1. Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten
  2. Skölj och skala rabarbern och skär den i mindre bitar.
  3. Lägg rabarbern i en smord ugnsfast form. Häll på saften och rosta i 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna.

2015-07-23 181

4. Mixa rabarbern, och sila genom en grovmaskig sil.

2015-07-23 180

5. Värm 2 msk av grädden och rör ut gelatinbladet tills det smälter. Rör ner i rabarbersmeten

6. Vispa grädden hårt. Tillsätt vaniljpulvret.

7. Ta 3 msk av den vispade grädden och rör ner i rabarbersmeten. Rör därefter i resterande grädde till en slät mousse. Låt svalna i kylen.

2015-07-23 189