Glögg

2014 iphone 152  IMG_8459

400 g konjak

150 g ljust muskovadosocker

6 kanelstänger

4 hela pommeransskal

1 tsk ingefära (eller en bit av en hel)

1 tsk kardemumma

2 st stjärnanis

15 st kryddnejlikor

1) Blanda allt i en glasburk med lock. Rör runt.

Låt sedan stå minst en vecka och dra. Skaka/rör runt i burken några gången under denna tiden.

För ett alkoholfritt alternativ – låt dra i äppeljuice två dagar.

IMG_4971

2) Häll upp konjaksblandningen i kastrull och tillsätt 2-3 liter vin beroende på hur stark glögg du vill ha. Jag brukar inte göra den så stark, utan den som sedan vill kan spetsa till den något vid servering.

Jag brukar även göra glögg både på vitt, rosé och rött vin. Testa din fram till din favorit.

För alkoholfritt alternativ, kan man blanda med äppelmust/juice, eller någon favoritsaft, varför inte ta från sommarens fläder eller svartvinbärssaft!

En reaktion på “Glögg

  1. Pingback: Glöggtider | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *