Pepparkakor

Detta receptet kommer från mormor Clary och var angivet i koppar. Jag har fått justera om det för att passa dagens mått. Det blir riktigt krispiga pepparkakor!

IMG_8564

1 liten sats

1 dl sirap

1 dl grädde

200 g socker (eller rörsocker för lite knäckigare smak)

200 g smör

2 tsk kanel

1 tsk nejlikor

1 tsk ingefära

1 msk bikarbonat

400 g mjöl

 

Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke och rör om.

Blanda övriga ingredienser i en kastrull och värm till allt smält samman.

Rör ner mjölblandningen i kastrullen.

Ställ in i kylen för att stelna, minst 6 timmar. Degen håller sig ca 2 veckor i kylen.

 

Jag vill ha lövtunna pepparkakor och brukar därför kavla ut degen direkt på ett bakplåtspapper.

IMG_8561

Kavla ut och grädda i 200 grader ca 6 min.

555859_10153551933125531_1211358883_n

Tips! Vill du slippa pillandet med peparkaksformar och pilla bord överflödig deg. Tillsätt lite flagad mandel i degen, alternativt, strö några ovanpå, rulla till rulle, låt vila i frysen tills den är hård och skär så tunna kakor du kan.

IMG_8560

2015-11-29 0232015-11-29 022

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *