Rödkål

IMG_8738 - Copy

500 g rödkål

1/2 rödlök

ev 1 äpple

1 msk smör

1 krm mald nejlika

1/2 tsk kanel

1 lagerblad

1 msk socker

2 msk rödvinsvinäger

200 g skinkspad eller kyckling/ grönsaksbuljong

1 msk vinbärsgelé

Ansa och skär bort den stora stocken på kålen (kan du koka soppa på senare) och strimla kålen fint. Skär löken tunt. Använder du även äpple, skär och strimla i tunna skivor.

Fräs kål, lök och ev äpple i smöret i en stor kastrull, utan att de tar färg. Tillsätt kryddor, socker, vinäger och spad och rör om ordentligt.

Lägg på lock och låt sjuda ca 1 timme. Rör i vinbärsgelén. Smaka av med salt och peppar.

IMG_8737 - Copy - Copy - Copy

Se även recept för;

Brunkål

Grönkål