Rökt kycklingsallad med fetaost

Snabb och matig kycklingsallad till vardags.

2015-02-24 005

Rökt kyckling sallad

1 huvud romansallad

100 g fetaost

Några körsbärstomater

½ gurka

1 näve ruccolasallad

300 g rökt kycklingfilé

 

Dressing;

40 g ruccolasallad

1 tsk olivolja

5 cm gurka

50 g fetaost

Salt

Peppar

Börja med dressingen; Lägg alla ingredienser i en matberedare/mixer och mixa till en slät massa, smaka av med salt och peppar. Dressingen håller ca 2 dagar i kylen.

 

Skölj salladen och bryt den i mindre bitar. Lägg i en skål  tillsammans med grovtärnad gurka och tillsätt dressingen, lite i taget, rör runt så att dressingen täcker alla salladsblad.  Lägg upp salladen på ett fat, lägg den skurna rökta kycklingen ovanpå salladen, strö över några körsbärstomater och avslutningsvis, smula grovt feta osten över salladen.

2015-02-24 002