Grillad Röding

2015-04-26 067 2015-04-26 074

Grillad röding är tveklöst den godaste fisken jag har grillat. Fräschören från citron och färsk timjan blandas med en diskret rökig ton, och fisken blev sådär härligt oljig i mitten. En vinnare på alla sätt och dessutom behöver man inte stå vid grillen hela kvällen utan det går fort.

2015-04-26 065

4 personer

Fisken

rödingfilé

1/2 dl olivolja

zest och saft från 1/2 citron

några kvistar färsk timjan

salt och peppar

salta och peppra fisken.

Olja in en grillplåt med lite olja och lägg fisken med skinnsidan nedåt.

Blanda i hop olivolja, citron och timjan och gnid in över fisken. Låt stå så ca 30 min innan du grillar.

Grilla på direkt värme (över kolen) ca 5 minuter, flytta sedan till indirekt värme ca2-3 minuter. Du grillar bara med skinnsidan nedåt och man vill att den skall vara lite krispig men samtidigt att fisken skall vara lite oljig i mitten.

Kall gräddfilssås

3 dl gräddfil

1 dl hackad gräslök

zest och saft från 1/2 citron

salt och peppar

blanda i hop allt och ställ i kylen minst 30 min.

2015-04-26 069

Tillbehör

Det bästa tillbehöret hade varit färskpotatis, men då det inte är säsong ännu gjorde jag klyftpotatis istället.

Småbladssallad och fint skuren fänkål med lite ringlad balsamico över, lägger jag som bädd på ett serveringsfat där jag sedan lägger upp fisken och garnerar med lite gräslök och några citronskivor.

2015-04-26 0792015-04-26 076

En reaktion på “Grillad Röding

  1. Pingback: Grillad röding och räkor | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *