Rårakor med Löjrom

2015-01-04 115

8 st

4 medelstora mjöliga potatisar

1 ägg (kan uteslutas)

salt, peppar

ev örter

smör att steka i

100 g löjrom (för ca 1 msk per person) (öka mängden om det enbart är som förrätt)

ca 1,5 dl crème fraiche

1 rödlök, fint hackad

Skala och riv potatisen grovt. Blanda ner ägg och kryddor.

Bryn smöret i en stekpanna. Forma små biffar av potatisen och platta ut. Stek några minuter på varje sida. Låt svalna något innan servering. (man kan även göra rårakorna lite i förväg och ha i ugnen på 100 grader tills det är dags att servera.)

Lägg en klick löjrom, crème fraiche och rödlök på varje råraka.

2015-01-04 114

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *