Torskfilé med blomkålsris och räksås

2015-02-11 003 2015-02-11 022

Fisk;

400 g torskfilé/spätta

1 1/2 schalottenlökar

20 g fänkål

1/2 citron

1 knippe sparris

150 ml vitt vin

timjan

spiskummin

salt och peppar

Blomkålsris;

1 litet blomkålshuvud

40 g fänkål

olivolja

Sås;

200 g matlagninsyoghurt

150 g skalade räkor

1/2 schalottenlök

20 g fänkål

1/2 citron

hackad dill efter smak

salt och peppar

 

Sås;

FInhacka 1/2 scalottenlök och ca 20 g av det gröna stjälkarna på fänkålen. Blanda med matlagningsyoghurt, räckor hackad dill och saft plus zest från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar.

Fisk;

Finhacka schalottenlök och fänkål. Hetta upp lite olivolja och fräs upp lök och fänkål. Tillsätt vitt vin och saften från 1/2 citron.

Salta och peppra fisken och lägg ner i stekpannan, tillsätt spiskummin och timjan. Sänk värmen, lägg på lock och låt fisken ånga 5 minuter. Lägg i sparrisen och ånga ytterligare någon minut.

2015-02-11 010

Blomkålsris;

2015-02-11 013

Finhacka det yttersta av blomkålshuvudet. Skär fänkålen tunt. Fräs upp i lite olivolja.

Tillsätt någon matsked av fiskfonden och stek ett par minuter.

2015-02-11 015

 

Lägg upp på tallrikar, skeda gärna lite av fiskfonden över fisken.

Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

En reaktion på “Torskfilé med blomkålsris och räksås

  1. Pingback: Torsk både till vardags och fest | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *