Ostpaj

IMG_8987 - Copy

Pajdeg;

125 g smör

1 ägg

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

Fyllningen;

300 g riven stark ost

3 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl gräddfil

ev lite örter så som timjan och mejram

salt och peppar

 

Blanda mjöl, salt och smör, för hand eller i matberedare. Tillsätt ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 30 min. Kavla ut och lägg i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen medans ugnen blir varm. 200 grader.

Nagga botten med en gaffel. Tack kanter och pajen med folie och lägg torkade ärtor som tyngd (om du har) vid gräddningen. Det går även bra utan med då kan pajskalet resa sig något. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 min.

Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt, peppar och ev lite örter.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca 45 min i nedre delen av ugnen. Tar pajen för mycket färg, lägg på en bit folie. Pajen är klar när fyllningen stannat och inte dallrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *