Ramslökspasta

2016-04-19 051

En otroligt god liten förrätt på vårkanten eller varför inte sätta lite vardagslyx på tillvaron och servera till middag tillsammans med en tomatsallad. Om du inte gör pastan själv så tar denna rätt max 15 minuter att tillaga, och det är ju välkommet i vardagsstressen.

50 g ramslök (här går det även bra att tillsätta extra stjälkar om du har över efter ex rostad ramslök eller marinerade ramsknoppar.)

25 g riven parmesan

25 g nötter (mandel, valnötter, hasselnötter, pinjenötter, ta vad du har hemma)

1 – 1,5 dl olivolja

saft från 1/2 citron

salt

peppar

spagetti

Börja med att koka upp vatten med en 1 msk salt i. Lägg ner pastan när vattnet kokat upp och koka 2 minuter för färsk pasta eller 6-7 minuter för torkad pasta.

Gör under tiden peston; Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare och mixa till önskad konsistens. Jag gillar när den inte är helt slät, men det är en smaksak. Tillsätt ev lite mer olja eller citronsaft för en lite rinnigare konsistens. Förvara i kylen.

2015-04-29 030

2016-04-19 034