Björnbärssylt

2015-08-15 004

1000 g björnbär, rensade

400 g socker

400 g vatten

2 citroner, saften

Smaksättning; 2 tsk vaniljpulver eller 300 g finhackad mörk choklad tillsätts när sylten är klar. Rör runt tills allt har blandats/ chokladen smält.

Skölj bären och låt rinna av.

Koka upp socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Pensla ofta kastrullens insida med kallt vatten för att förhindra att sockerkristaller bildas. Koka till 114 grader.

Tillsätt bären och sjud, rör om då och då. Skumma vid behov. Koka sylten till 105 grader och gör ett syltprov

Om man vill ha smaksättning men vanilj eller choklad så tillsätt detta nu och rör runt till allt blandats / chokladen har smält.

Häll genast upp sylten på  steriliserade burkar, sätt på lock och vänd upp och ner. Låt svalna i rumstemperatur och förvara sedan kallt.

2014-11-23 227

En reaktion på “Björnbärssylt

  1. Pingback: Sommarens bär | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *