Rabarbersaft

2015-07-23 179

2000 g rabarber, skalad och ändar bortskurna

2 citroner, saften

1 vaniljstång

600 g vatten

300 g socker per liter saft

Tvätta, skala och skär rabarbern i bitar och lägg i en stor kastrull och tillsätt citronsaft och vatten. Dela vaniljstången, skrapa ur frön och tillsätt både stång och frön i kastrullen.

Koka upp och småkoka under lock ca 15 minuter tills rabarbern kokat sönder.

Häll upp i silduk och låt rinna av under 60 minuter.

Spara på silresterna – de gör du en otroligt god rabarbersylt på.

Mät hur många gram saft du har och tillsätt ca 300 g socker för varje liter (1000 g ) saft.

Koka upp och skumma väl.

Häll upp på  eller häll upp i plastlådor om du hellre vill frysa in din saft. Då jag inte har så mycket socker i min saft, blir hållbarheten kortare så jag brukar frysa min. Perfekt att skopa upp i ett glas en varm sommardag, ha i drinken eller som bas för en rad efterrätter.

En reaktion på “Rabarbersaft

  1. Pingback: En hyllning till rabarbern | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *