Rabarbersylt

2015-07-23 151

1000 g rabarber, skalad och ändar bortskurna

500 g socker

2 citroner, saften

ev lite vaniljpulver mot slutet av kokningen

Dag 1;

Skölj och skala rabarbern och skär bort ändarna. Skär rabarbern i mindre bitar. Blanda tillsammans med socker och citronsaft, täck med plastfolie och låt marinera i ett dygn i rumstemperatur.

Dag 2;

Häll över den marinerade rabarbern i en kastrull och koka upp under långsam omrörning. Skumma av när det behövs. Pensla kastrullens insida då och då med kallt vatten för att förhindra bildning av sockerkristaller.

Koka till 107 grader och gör .

Häll genast upp på steriliserade burkar, sätt på lock och vänd upp och ner. Låt svalna i rumstemperatur och förvara sedan kallt.

2015-08-15 007

Se även recept på Rabarbersaft, Rabarber & Jordgubbssylt och Rabarbersylt på saftavkok

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *