Röd vinbärssylt

2015-08-16 0172015-08-16 003

700 g röda vinbär

170 g vatten

350 g socker

1/2 citron, saften

Om du gör sylt på geléavkok;

700 g röda vinbär (avkoket)

300 g vatten

350 g socker

 

Lägg bär i en kastrull, tillsätt vattnet och koka på svag värme under lock ca 10 minuter.

Tillsätt socker och citronsaft.

Vid användning av avkok; Blanda alla ingredienser och följ sedan nedan instruktioner.

Koka under omrörning och skumma väl. Pensla då och då insidan av kastrullen med kallt vatten för att förhindra bildningen av sockerkristaller.

2015-08-16 004

Koka sylten till 107 grader och gör ett syltprov.

Häll genast upp på steriliserade burkar, förslut med lock och vänd upp och ner på dem.

 

2015-08-16 009

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *