Rödvinbärsgelé

2015-08-16 003    2015-08-16 026

1500 g röda vinbär, rensade

375 g vatten

2 citroner, saften

50% socker av vad saften väger

Häll de rensade bären, vatten och citronsaft i en kastrull.

Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter.

2015-08-16 004

Häll bären i en sil och låt självrinna i ca 60 minuter. Spara på silresterna – de kokar vi röd vinbärssylt på.

2015-08-16 006

Sätt ugnen på 100 grader.

Mät upp saften och ta hälften av det måttet socker. Lägg sockret på en bakplåt och ställ in i ugnen och värm.

Häll upp saften i en kastrull och koka upp. Skumma ytan väl.

Tillsätt sockret och rör tills det smält och ytan blir skrynklig.

Häll genast upp på steriliserade burkar.

2015-08-16 021

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *