Syrade tomater

2014-10-25 London 549

1 kg små gröna tomater

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättikssprit (12%)

om man vill kan man även tillsätta några pepparkorn, nejlikor och en kanelstång.

Variant 1;

Koka upp vatten och blanda med socker, ättikssprit och ev kryddor tills sockret har löst sig.

Lägg tomaterna i en steriliserad burk och slå över ättiksblandningen. Låt stå i kyl minst en vecka innan servering. Håller ca ett år i kylen.

2015-12-20 129

2015-12-20 135

Variant 2;

 

Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag.

Koka upp vatten och blanda med socker, ättikssprit och ev kryddor tills sockret har löst sig.  Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter.Det gör inget om skalet går sönder.

Lägg tomaterna i en steriliserad burk och slå över ättiksblandningen. Låt stå i kyl minst en vecka innan servering. Håller ca ett år i kylen.