Champinjonsoppa

2015-02-08 067

När jag gör champinjonsoppa tar jag även tillvara på svampfoten och hackar ner. Min man äter nämligen inte den, så vi har alltid en massa ”fötter” över, vilket blir en perfekt grund till svampsoppa. Man kan givetvis ta vilken svamp man så önskar!

200 g champinjoner, eller annan svamp

vatten så att det täcker svampen

örter, torkade eller färska. Jag brukar ta färsk timjan eller koriander. Men vilka gröna örter som helst funkar.

Salt och peppar, ev lite spiskummin

1 dl matlagningsyoughurt eller grädde

Skär upp 3/4 av svampen, de resterande skall skivas fint och tillsättas senare.

Koka upp svampen med vatten, örter, kryddor och salt och låt koka 10-15 min.

Mixa soppan slät. Ett bra tips här är att ta all svamp, men att vara lite försiktig med buljongen, tillsätt efter hand eftersom soppan även skall spädas med yoghurt/grädde.

Skiva tunt de resterande svamparna och tillsätt till den slätmixade soppan. Tillsätt även matlagningsyoghurt/grädde. Koka upp på nytt och låt småkoka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *