Gazpacho

Foton 2013-09-02 971

Underbar raw grönsakssoppa som är otroligt läskande på sommaren. Jag gör den raw och föredrar att äta den kall, men min mormor tycker att den är godast att värma, vilket även det fungerar kanon.

2,5 kg tomater

1 gurka

gröna delen av en purjolök

2 st paprikor

1 st rödlök

någon skiva ”gammalt bröd” (ej dagsfärskt utan helst att det har legat framme någon dag)

en näve färsk basilika

1 kvist citrontimjan

1 kvist timjan

1 dl olivolja

salt

peppar

  1. Grovhacka grönsakerna. Pressa vitlöken och finhacka chilin.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills soppan är slät. Jag brukar vilja ha min lite grövre så jag mixar inte så länge, men det är helt och hållet en smaksak.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Om du tycker att soppan blev för tjock så späd med lite vatten.

Foton 2013-09-02 1493

Soppan går utmärkt att frysa.