Pumpasoppa

IMG_8600(1)

En härlig soppa som kan varieras i det oändliga.

Detta är också en utmärkt grundsoppa att ha i frysen och sedan bara tillsätta det man är sugen på, såsom kyckling, fisk eller färska grönsaker.

IMG_8591

2 mindre pumpor, ex en vanlig matpumpa och en butternutpumpa

1 gul lök

11 stor vitlöksklyfta

1 lime

2 msk olivolja

örter, man tar vad man tycker om eller ha hemma, timjan passar bra, mejram likaså

1 tsk spiskummin 1 tsk cajun/chilli

1/2 tsk riven muskotnöt

1 msk Herbaria Karibiens skatter (ekologiska kryddor) (har du inte denna så öka upp de övriga kryddorna något)

2-4 dl kokosmjölk/grädde

4 dl buljong

 

Skala och gröp ur pumporna, skär i tärningar.

Häll olivoljan i en ugnsfast form och tillsätt pumpan och örterna. Halvera limen och lägg den tillsammans med vitlöksklyftan med skal i formen.

IMG_8594

Rosta i 200 grader i ca 20 minuter, utan att de tar för mycket färg.

Finhacka under tiden löken och fräs upp med kryddorna.

Ta ut ugnsformen och tillsätt pumpan i kastrullen. Pressa ut saften från limen. Gillar man vitlök kan även den få åka ner i kastrullen.

Tillsätt buljongen och kokosmjölken.

Låt småputtra 10-15 min.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Beroende på preferens så kan man behöva späda soppan med lite vatten.

Stör över lite pumpafrön vid servering.

Serveras med fördel med lite knäckebröd.

En reaktion på “Pumpasoppa

  1. Pingback: Vardagsmat – Pumpasoppa | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *