Ramslökssoppa

2015-04-29 045

Ingredienserna i en ramslökssoppa går att variera i all oändlighet. Låt fantasin styra eller vad du har hemma i kylskåpet. Om du enbart har ramslök i blir soppan ganska syrlig, gillar man inte detta så blanda i lite potatis, palsternacka eller ex sparris. I mitt recept nedan har jag haft gräddfil, men vill man i stället få en något rundare smak och sudda ut lite av syrligheten så ta grädde i stället.

2015-04-29 035

2 schrlottenlökar

1 msk smör

2 dl vitt vin

4 dl grönsaksbuljong

1 knippe ramslök

2 dl gräddfil (kan bytas mot grädde för att minska syran)

Finhacka scharlottenlöken och fräs den i smöret. Tillsätt vinet och låt koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt sedan buljongen (och grädde om du använder det) och småkoka några minuter.

Finhacka ramslöken och tillsätt till soppan, låt bara vara i nån (1-2) minut. Mixa soppan slät. Tillsätt hälften av gräddfilen och mixa igen.

Resterande gräddfil klickas på soppan eller blandas med fördel med med några matskedar ramslökspesto. Ringla några droppar olivolja eller ramslöksolja över och servera i varma tallrikar.

2 reaktion på “Ramslökssoppa

  1. Pingback: Ramslök – en av våra första älskade vårprimörer | Malins kök

  2. Pingback: Ramslök 2.0 | Malins kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *