Sparrissoppa

Detta är en soppa som går väldigt fort att göra, ca 15 min. Kanon till vardagsmat när man vill att det skall gå fort. Det är även trevligt att servera soppan i små glas på ett buffébord.

IMG_8987 - Copy 1

2 buntar grön sparris

1 liter vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 – 1 dl grädde

örter (ex färsk koriander)

peppar och salt

Skär av den nedersta delen av sparrisen, ca 1 cm och släng.

Skär av topparna, ca 7 cm och lägg i en kastrull, tillsätt vattnet och låt koka upp, ta från plattan. Ta upp sparrisen och lägg åt sidan.

Skär ner resterande sparris i mindre bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt buljong och låt koka ca 10 minuter.

Lägg över sparrisen i en mixer med lite av buljongen. Mixa, tillsätt sedan grädden (alternativt buljongen för ett nyttigare alternativ), och örter. Smaka av med salt och peppar.

2015-01-04 112

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *