Tomatsoppa

2015-11-05 1073

I detta recept på tomatsoppa så blancheras tomaterna och skalet plockas bort. Orkar/vill man inte blanchera tomaterna så hoppa över det steget.

2015-11-05 1060

2 kg tomater

1/2 dl tomatpuré

1 liten röd chilli, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

500 ml vatten

1 näve färsk basilika

Några kvistar färsk oregano

Några kvistar färsk timjan

2 tsk spiskummin

1 tsk svartpeppar

1 tsk salt

ev 1-2 msk socker/honung

  1. Skär ett kryss med en vass kniv på tomaterna.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull (typ 5 liter), lägg i tomaterna några åt gången och låt koka typ 1-2 minuter, ta upp dem så fort skalet börjar släppa.
  3. Låt tomaterna svalna något innan du drar bort skalet på dem.   (om du väljer att inte blanchera tomaterna, så skär dem bara i större bitar och gå vidare på steg 4.

2015-11-05 1063 2015-11-05 1064

4. Lägg tomaterna i en kastrull och tillsätt alla övriga ingredienser. Låt småkoka ca 30 minuter.

5. Mixa soppan, om du tycker att den är för tunn så ställ tillbaka den på spisen och reducera ner den till önskad konsistens på låg värme.

6. Servera med några brödkrutonger och lite färsk basilika.

2015-11-05 1066 2015-11-05 1070