BBQ sås

Att göra sin egen BBQ sås är inte alls svårt och smaken går verkligen inte att jämföra. BBQ sås håller dessutom jättelänge när den förvaras i kylen, så gör en stor sats när du ändå håller på!

2014-11-23 157

2 lökar

1 liten vitlök

1/2 röd chilli

150 g rotselleri

1 stor morot

olivolja

Grovhacka rotfrukterna och fräs i olja i en gryta. Sänk värmen och låt puttra ca 15 minuter utan att de tar för mycket färg. Detta gör men för att intensifiera smakerna.

1200 g tomater

300 g vatten

Hacka tomaterna och tillsätt dem och vatten till grytan. Koka upp, sänk sedan värmen och småkoka tills ca hälften av vätskan kokat bort.

Mixa därefter grönsakerna till en slät massa och häll tillbaka i grytan.

Tillsätt;

1,25 dl Worcestersås

0,5 dl balsamvinäger

1,5 msk hickory liquid smoke

1,5 dl rörsocker/råsocker

 

Låt småputtra och reducera ner tills såsen når önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Häll upp på steriliserade burkar.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *