Brysselkål med bacon & valnötter

2015-12-20 106

300 g brysselkål

250 g flower sprouts (liten kålsort som är en korsning mellan grönkål och brysselkål)

150 g bacon

1 msk citronsaft

50 g valnötter

 

Skölj och ansa brysselkålen och flower sproutsen, skär bort det yttersta på rotfästet.

Koka brysselkålen i saltat vatten 3 minuter, tillsätt sedan flower sproutsen i det kokande vattnet och koka ytterligare ca 3-5 minuter tills de är halvmjuka men behåller sin gröna färg.

Kyl snabbt av i kallt vatten (låt dem ligga en stund i kallt vatten)

Häll av vattnet och låt vara till strax innan servering.

Skär/klipp baconet i mindre bitar och stek det gyllenbrunt.

Innan servering; Värm upp brysselkålen i en kastrull med lite (1/2 dl-1dl) vatten i botten i 2 minuter. Häll av vattnet.

Smält smöret i en stekpanna och stek lätt brysselkålen. Lägg upp på serveringsfat, pressa över citron, och häll på bacon och valnötter.

2015-12-20 093