Grön salladsdressing

Jag försöker alltid att använda hela råvaran och slänga så lite som möjligt, så denna dressingen brukar jag ta till när jag har sallad/ruccola/spenat som börjar se lite tråkig ut. Det går givetvis även bra att göra på fina och späda salladsblad.

2015-07-23 473

salladsblad, mindre fina salladsblad som är på väg att bli lite tråkiga, i detta recept blev det lite spenat, röd plocksallad och stängerna till ruccolasallad, samt lite färsk timjan.

1 ägg

1 dl olivolja

50 g riven parmesanost

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk pressad citronsaft

några (typ 10 st) mandlar eller ta vilka nötter du har hemma (hasselnötter, pinjenötter, valnötter etc)

1-2 finhackade sardiner, går även bra med några små sardeller eller en liten ansjovis, det är sältan du är ute efter. Vill du inte använda fisk kan du ta några kapris och lite av kaprislagen.

salt & peppar

2015-07-23 455 2015-07-23 460

Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en mixer och mixa till en slät puré. Medan mixern fortfarande går, häll långsamt i olivoljan och fortsätt mixa till du är nöjd med dressingens konsistens. Är den för tjock, tillsätt några droppar mjölk eller vatten, är den för tunn, tillsätt mer olivolja, eller lite mer ägg om du inte vill ha en så fet dressing.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *