Tzatziki

Tzatziki

2-3 dl turkisk matlagningsyoghurt

1 riven gurka

1 msk olivolja

2 tsk citonsaft

1 vitlöksklyfta

2 msk mynta (frivilligt)

salt och peppar

Krama ur den rivna gurkan i händerna och blanda ihop med övriga ingredienser. Låt vila i kyl minst 30 min innan servering för smakerna att gå ihop.

Vill man få en ännu krämigare och smakrikare tzatziki får man börja dagen innan man skall servera den.

Ställ en sil över en bunke och lägg antingen ett kaffefilter eller en kökshandduk i silen. Häll på yoghurten, täck och ställ in i kylen under ca 1 dygn.  Vasslen som blir över är kanongott att baka bröd på, (byt ut vattnet) så släng den inte.

Riv gurkan och lägg i en sil över en bunke. Salta lätt och täck med hushållspapper. Låt rinna av i kylen ca 1 dygn.

Blanda sedan i hop yoghurten och gurkan med övriga ingredienser. Låt vila i kyl minst 30 min innan servering.

Tzatzikin kan med fördel färdigställas helt dagen innan servering om man så önskar.

2015-03-08 007

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *