Friterade Zucchiniblommor

2015-07-23 518

Dessa friterade zucchiniblommor med ostfyllning är en verklig försommarlyx och en väldigt trevlig smårätt eller förrätt. Det går snabbt och enkelt att förbereda men har en hög wow faktor!

IMG_1868

Ta zucchiniblommorna innan de har slagit ut helt, men ändå är så pass stora så att de går att fylla. I min trädgårdsodling innebar detta att zucchinin var knappt 10 cm.

8 st nyplockade zucchiniblommor

100 g ricottaost

50 g finriven parmesamost

1 msk rivet citronskal

1 msk finhackad mynta

salt & peppar

2015-07-23 503

Frityrsmet;

2 dl vitt vin

1,5 dl dinkelmjöl

 

rapsolja att fritera i

 

Skölj blommorna och låt dem torka av. Plocka bort pistillen.

Blanda samman ricottaost, parmesan, citronskal och mynta, smaka av med salt och peppar.

Fyll ostfyllningen i blommorna och kläm igen. Låt vila i kyl en liten stund.

Vispa samman vitt vin och dinkelmjöl till en slät frityrsmet och lägg i en djup tallrik. Lägg lite dinkelmjöl på en annan tallrik.

Hetta upp oljan till ca 150-180 grader, den är tillräckligt varm när en brödbit blir gyllenbrun på ca 1 minut. OBS! Ha alltid ett lock nära till hands att lägga på om det skulle börja brinna i oljan. Släck inte med vatten om det händer för då skvätter det het olja.

Doppa de fyllda blommorna i frityrsmeten och vänd i dinkelmjölet. Fritera tills gyllenbruna, 30-60 sek, och lägg på hushållspapper för att droppa av.    2015-07-23 5122015-07-23 513

Denna gången serverade jag zucchiniblommorna som en smårätt tillsammans med tomat & mozzarella sallad, oliver, ost, korv och surdegsbaguette och ett gott italienskt vin. Men man kan lika gärna lägga dem på en salladsbädd ringla över lite olivolja och balsamico och servera som en förrätt.

2015-07-23 520

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *