Grillade räkor

IMG_0181

Detta är en otroligt enkel och snabb förrätt, som du dessutom kan grilla av snabbt, servera och äta medans kolen brinner ner tills det är dags att grilla huvudrätten.

receptet är beräknat till 4 personer som förrätt, men räcker som en mindre förrätt till 6 personer.

800 gram räkor med skal

1 dl olivolja

citronzest av 1/2 citron

3 pressade vitlöksklyftor

svartpeppar

ev lite färsk hackad chilli

grillpinnar

Lägg grillpinnarna i vatten, ca 30 min.

Rör i hop alla ingredienserna till marinaden och häll över räkorna, rör runt så alla räkor får marina på sig. låt stå ca 30 minuter.

2015-04-26 068

Trä upp räkorna på spett.

Grilla på direkt värme någon minut på varje sida, man vill att räkorna skall få lite färg men inte ha dem på för länge så att de blir sega.

Jag serverade dem bara som de var, med en massa servetter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *